Nieuwe kunstwerken

​De komende twee maanden stelt Hannie Calcoen in ons ziekenhuis tentoon. Hannie is een gepassioneerd schilder met de wereld befaamde schilder Vincent Van Gogh als haar grote inspiratiebron.

Naast de vele cursussen en haar kunstopleiding te Kapellen heeft zij grote invloeden van haar Griekse mentor, de kunstenaar Aristotles Solounias, (ondertussen overleden), die haar had aangeraden om de school te verlaten en haar eigen atelier in te richten, met als doel haar eigen creativiteit te ontdekken. 

Ondertussen volgen er enkele solo-tentoonstellingen, schildert ze geruime tijd in Frankrijk bij Cathérine Cotelle, volgt ze de antroposofische school van L.Collot d'Herbois in den Haag (nl licht, duisternis en kleur in de schildertherapie), en vindt ze veel plezier in het organiseren van schilderworkshops met dementen waaruit ook tentoonstellingen ontstaan.

De laatste 2 jaren heeft de gedreven kunstenaar Jan Scheirs haar onder zijn vleugels genomen en heeft haar leren schilderen in de Ardennen, de Kalmthoutse Heide, aan zee, in de stad, de haven en vele andere prachtige natuurtaferelen. 

Hannie Calcoen is aanwezig zaterdag 3 en 11 november van 15u tot 17u. Indien een rondleiding gewenst op een ander moment dan kan dat na een seintje.

Meer info: https://www.hanniecalcoen.be