Opgelet! Nieuwe procedure bij operaties

Wie in ons ziekenhuis geopereerd wordt, zal zich voortaan moeten ontdoen van juwelen, piercings, nagellak en gelnagels. We doen dit om de veilige zorg van de patiënten te verzekeren.

Tijdens de verdoving is het erg belangrijk dat de kleur van het gelaat en nagelbed kunnen gecontroleerd worden. Dit zijn immers belangrijke parameters voor de anesthesist om de toestand van de geopereerde patiënt te controleren. Ook piercings en sierraden moeten verwijderd worden vóór de operatie. Indien je dit niet doet, bestaat de kans op brandwonden rondom de piercing. Tijdens de operatie wordt er immers vaak gebruik gemaakt van een “elektronisch mes” waarbij stroomkringen ontstaan die metalen voorwerpen kunnen verhitten.

Wie een ring niet meer kan uitdoen, moet deze door een juwelier op voorhand laten doorknippen. Indien dit niet gebeurd is, zal de ring vlak voor de operatie in het ziekenhuis doorgeknipt worden met een kniptang.
Enkel wanneer deze maatregelen in acht genomen worden, kan de operatie doorgaan.

Veilige zorg dragen we in ons ziekenhuis hoog in het vaandel. En om veilige zorg te kunnen garanderen, moeten we een aantal belangrijke procedures respecteren. We hopen dan ook dat iedereen bereid is mee te werken aan zijn eigen veilige zorg!