Verblijf

Medisch en verpleegkundig luik
Uw arts-specialist heeft de leiding over uw behandeling. Vragen in verband met uw behandeling kunt u met hem of haar bespreken tijdens het doktersbezoek. Samen met u zorgen we er voor dat uw behandeling veilig verloopt. We verwachten dan ook dat elke patiënt zijn patiëntveiligheidskaart leest. Onze zorgverleners zullen u ook hierover aanspreken. In de patiëntveiligheidskaart vindt u veel nuttige informatie die uw verblijf in het ziekenhuis veiliger maakt. Samen gaan we voor een veilige zorg.
De organisatie van de verpleegeenheid staat onder leiding van de hoofdverpleegkundige. De verpleegkundigen van uw afdeling staan steeds open voor uw diverse noden en zoeken samen met u naar een gepaste oplossing.
Het H.-Hartziekenhuis is een belangrijke opleidingsplaats voor artsen en verpleegkundigen. De stagiairs werken onder toezicht en verantwoordelijkheid van respectievelijk hun medische leermeesters, verpleegkundige leerkrachten of gediplomeerden.

Draadloze internettoegang (WIFI)
Het ziekenhuis biedt kosteloos internettoegang aan voor patiënten met een eigen computer die draadloos internet ondersteunt. Om toegang te krijgen tot het internet moet je gebruik maken van het draadloos netwerk 'HHL Patiënten'. Het ziekenhuispersoneel kan u geen ondersteuning bieden bij eventuele problemen. 

Patiëntenmaaltijden   
Wij bieden u een weekmenu aan met verschillende keuzemogelijkheden voor het ontbijt, middag- en avondmaal. 
Voor het middagmaal kan u kiezen tussen een aanbevolen dagmenu of verschillende vaste componenten waarmee u zelf uw maaltijd kan samen stellen. Dagelijks bieden wij u ook een vegetarisch gerecht aan.
Een diëtiste staat te uwer beschikking voor dieetadvies en -begeleiding.

Onze keuken stelt u graag dit bijkomend aanbod voor
Op de kinderafdeling kan de inslapende ouder tegen vergoeding een maaltijd krijgen. 
Op de afdeling materniteit kan de partner gebruik maken van de hotelservice en een extra maaltijd bestellen.
Bij palliatieve zorg kan een vertrouwenspersoon tegen vergoeding een maaltijd op de afdeling laten bezorgen.
Onze verpleegkundigen en vroedvrouwen kunnen u hierover meer informatie verstrekken.

Binnen het ziekenhuis geldt een algemeen rookverbod
Ook aan de ingang (hoofdingang en Kolveniersvest) is het verboden te roken. Wie wel wil roken kan terecht in de daarvoor voorziene rookcabine buiten, naast de hoofdingang.