NIEUW! 2 Kinderartsen (M/V)

‘Een hart voor zorg’, onder dat motto gaan de artsen en medewerkers van het H.-Hartziekenhuis Lier dagelijks aan de slag om zo’n 68.000 patiënten per jaar bij een spoedopname, een dag-of meerdaags verblijf te verzorgen. Wij beschikken over de expertise en medische apparatuur om de meeste aandoeningen te behandelen. We werken samen in netwerken om de kwaliteit en continuïteit van zorg te garanderen.
Als regionaal acuut ziekenhuis met een volwaardig zorgaanbod voor een brede regio streven wij naar kwaliteit en innovatie. Daarom is het H.-Hartziekenhuis volop in vernieuwing en stoomt het zich klaar voor de toekomst. Zowel patiënten als medewerkers kunnen daardoor genieten van een kwalitatief en vooruitstrevend ziekenhuis waar veiligheid en samenwerking hoog in het vaandel gedragen worden.

De moeder-kind unit bestaat uit de kinderafdeling met 25 erkende bedden, de recent volledig vernieuwde materniteit en verloskamer en de gloednieuwe 13 bedden N* afdeling met mogelijkheid tot rooming-in en opvang van prematuren vanaf 32-33 weken PML, in samenwerking met NIC UZA. Er zijn ongeveer 900 bevallingen op jaarbasis.

Er is een vlotte samenwerking tussen het team van de 6 gynaecologen en de 6 kinderartsen en de verpleegkundigen van de verschillende afdelingen.

Binnen het team van de kinderartsen zijn volgende subdisciplines vertegenwoordigd: kinderneurologie (met slaap-EEG), obesitas en slaapproblemen (met ook PSO voor grotere kinderen), allergologie, (tropische geneeskunde).
We zijn een opleidingscentrum voor 2 GSO’s (UZA° en stagiairs geneeskunde (KUL).

Om ons team te versterken, zijn wij op zoek naar 2 kinderartsen (m/v).

Jouw rol:
- Binnen het team van 6 FTE ervaren kinderartsen kan je een voltijds of deeltijds mandaat opnemen. Voor een voltijdse kinderarts kan 1 vrije dag per week eventueel ingevuld worden via een bijkomende opleiding in een subdiscipline.
- Je participeert in alle medische activiteiten van de dienst, zowel voor de gehospitaliseerde patiënten (pediatrie, N* en materniteit) als voor de ambulante patiënten (raadplegingen en spoedgevallen).
- Je neemt deel aan het wachtsysteem binnen het team in samenwerking met de spoedartsen.

Jouw profiel:
- Je bent een erkend kinderarts of behaalt je erkenning binnenkort.
- Een subspecialisatie is niet vereist maar wel een belangrijk pluspunt.
- Je kan goed werken in teamverband.
- Je bent bereid om je regelmatig bij te scholen.

Meer inlichtingen kan je bekomen bij An Huybrechs, medisch diensthoofd pediatrie (03/4912863).
Je kandidatuur richt je via mail aan an.huybrechs@hhzhlier.be .